2013/05/24

Trots att sommaren är här - Edwin workwear

Även om sommaren redan är här, så lägger jag ändå in bilder på Edwins vår och sommarkollektion 2013. Då mycket i kollektionen är i litet grövre och varmare material, så fungerar de även under en stor del av hösten. Klassisk workwearprofil i material och utförande.


2013/05/17

Delikventer från flydda dagar, plus några andra gamla foton...

Några bilder från flydda dagar. Det är något visst med gamla fotografier, och kvaliteten på bilderna är otvivelaktigt i paritet med dagens bilder (eller kanske bättre). Är det det större negativformatet som är den bakomvarande faktorn?

Några "scoundrels" eller busar från början av förra seklet.

Ung "tweed ride" cyklist med rätt stil och attityd.

Amerikansk workwear och rökpaus.

2013/05/16

Vacker Halda skrivmaskin och klassisk skolpennvässare från Universalprodukter - Veckans loppisfynd...

Ett par av veckans loppisfynd.


En gammal Halda skrivmaskin och samma pennvässare som vi hade i skolan en gång i tiden. Skrivmaskinen har jag inte testat om den fungerar, den är enbart avsedd som estetisk ögonfröjd. Pennvässaren däremot fungerar utmärkt, och då jag föredrar att använda blyertspennor är den ett välbehövligt tillskott.

Jag kan inte låta bli att som avslutning återberätta den klassiska historien från rymdkapplöpningens dagar mellan USA och Sovjetunionen.

Då kulspetspennor inte fungerar i rymden p.g.a. obefintlig gravitation, så utveklade USA en gasdriven penna som gick att skriva med i vilket läge som helst (några miljoner i utvecklingskostnad).
Vid en av de återkommande rymdkonferenserna mellan de båda visade amerikanarna stolt upp pennan för ryssarna, och undrade försynt hur ryssarna gjorde, om de också tänkte utveckla en penna för ändamålet. Det behövs verkligen inte svarade dom, vi använder blyertspennor och det fungerar ypperligt...


2013/05/15

Trend inom inredning - Inred coolt med ruffigt & slitet skinn...

En av de hetaste trenderna inom inredning för tillfället är att skinn gör en stark comeback. 


Läderlooken skall helst ge ett slitet och använt intryck, och det är främst brunt som gäller. Skinn har dessutom en maskulin underton. Det är alltid coolare med en sliten och använd skinnjacka, och det är samma sak inom inredning. Håll därför ögonen öppna efter fynd på loppisar och auktioner.

Skinnfåtöljer och skinnsoffor kan gärna kombineras med andra skinndetaljer som gamla resetrunkar, skinninbundna böcker, kartografiska tryck och slitna seldon etc., för äventyrs- och klubbkänsla. Klassiska textilier gör det hela komplett, som en pläd eller något annat i tartan- eller paisleymönster.


2013/05/11

Snygga jackor och byxor med klassisk design - Workwear som bäst...

Snygga jackor och byxor i klassisk workweardesign från några av de tillverkare som satsar på kvalitet i sömnad, material och detaljer.

Post Overalls Engineers Jacket Navy Canvas
Arpenteur Officer Pants Brick
Colimbo Shooting Brake Reloader Coat Twill
Freewheelers Ironall Work Jacket Indigo Brown
Levis 1870's Duck Canvas Pants Rigid
Post Overalls Enginners Jacket Calico Print
Post Overalls Royal Traveler Vest Calico Print
Freewheelers Yellowstone Coat Brown Duck
Freewheelers Longshoreman Denim Pants
WasteTwice Single Stitch Indigo Denim Jacket
Phigvel Workaday Jacket Khaki
Encarte Jacka i Organisk Bomull och med Manchesterdetaljer, från Two Thirds, San Sebastian  Spanien.
WasteTwice European Work Jacket

2013/05/07

Funderar på att börja rita igen - Tekniska ritpennor / rörpennor för tusch, Rotring, Staedler Mars...

När jag var yngre tyckte jag mycket om att rita i blyers och tusch, och nu har jag blivit sugen på att börja rita igen. Jag avverkade mycket i ritväg då jag var i farten, men en del har jag faktiskt sparat litet här och där och på andra konstiga ställen. Så för någon vecka sedan började jag leta efter mina rörpennor för tusch, och hittade några stycken (men det kan finnas fler på ställen jag ännu inte letat).

Naturligtvis var de flesta ihoptorkade med gammal tusch, och i det närmaste omöjliga att skruva isär. Jag lyckades ändå rädda 2 stycken, och med litet nytt rengörningsmedel kanske det kan bli ett par till. Sist jag höll på så använde jag en blandning av vatten och ammoniak för rengörningen, och det funkade utmärkt. Tyvärr så hade jag bara ett uns ammoniak kvar i botten på en liten plastflaska från Gripen, inte tillräckligt för ändamålet. Gick till min vanliga livsmedelsaffär för att köpa nytt, men det fanns inte längre i deras sortiment. Nästa anhalt blev då min färgaffär, men där hade de bara ammoniak i enlitersflaskor för 180 kronor. Då jag abolut inte behöver den kvantiteten skippade jag det hela och satsade på enbart vatten i stället, och det gick som sagt vägen med två av pennorna.


De andra pennorna får vänta ett tag, tills det att jag köper en rengörningsvätska eller ultraljudsrengörare till de totalt ihoptorkade. Med tanke på att priset på rörpennor med kvalitet kostar mellan 200-350 kronor tror jag att en UL-rengörare kan vara ett bra köp, med tanke på att de numer är överkomliga till bra priser på t.ex. Kjell och Co.

Jag får satsa på att använda pennan jag fick igång så länge, då man blir litet ringrostig efter ett långt uppehåll. Allt eftersom trillar förmodligen resten på plats, men det får ta den tid det tar då jag inte är mycket för att stressa.

Sunny Sports - Vår & sommarkollektion / Lookbook 2013

Som vanligt mycket sommrigt och ledigt i rutor och ränder och naturmaterial från Sunny Sports.