Sidor

2011/12/20

Budväskor för män - Messenger bags...

För bara 4-5 år sedan var det absolut omöjligt för en man att bära en väska som det minsta påminde om en kvinnlig axelväska, men sedan dess har det hänt mycket. Budväskorna ändrade i ett slag det hela, när man insåg deras praktiska kvaliteter och att dom faktiskt är helt OK. Det är bara att tacka cykelbuden som gjorde det hela möjligt.

Vad som först utmärkte budväskorna var det stora formatet och axelremmen, som gjorde det möjligt att få med sig massor av paket på de olika rundorna. Sedan dess har formatet minskats, och det har tillkommit mer fack och fickor för att få mer ordning på innehållet. Särskilda fack för bärbar dator, mobiler, papper, pennor, broschyrer etc. Hänger man med något sånär i utvecklingen, så vet man att en budväska är ett verkligt hippt tillbehör. De snyggaste väskorna är utan tvekan väskor i läder som ger ett maskulint och manligt intryck, tätt följt av väskor i canvas som också delar läderväskornas egenskaper. Läder har också den egenskapen att det blir vackrare med åren, allt eftersom det åldras. En bra sydd läderväska håller ofta i evigheter, och skulle det undantagsvis hända något med väskan så kan en duktig skomakare lätt fixa det hela.  Jag har inte mycket till övers för syntetväskor även om de är praktiska och prisvärda, men utseendemässigt brister det verkligen.


Budväskor i läder finns i många utföranden, från ruffiga slitna till stilrena och propra som påminner om gammaldags läderportföljer. Om de senare skall klassas som budväska är diskutabelt, men jag har i alla händelser även tagit med några av dom i nedanstående listning, då de är praktiska och ger ett proffsigare utseende som matchar en striktare look. Det finns dessutom svindyra väskor från fina modehus som kostar $2000:00 till 3000:00, men dom bryr jag mig helt enkelt inte om då dom är överflödiga i min tillvaro.

Mulberry Antony Natural Leather Messenger Bag, £179:00 från Mulbery Factory Outlet, har kostat £970:00

Caine, £70:00 Lightweight messenger

Visconti Brown Leather Messenger Bag, £105:00

AlbertoBelluci, $399.00

Fossil Alpine Messenger, $258

Barbour Leather Tarras Bag, £180:00

Saddleback Leather Messenger Bag, $347.00 med 100 års garanti

Coach Harrison Leather Medium Messenger, $498

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar