bloginfo...

Det här är inte en blog om mode, även om den innehåller tips, artiklar och information om kläder. Den handlar mer om stil, stiltillhörighet och livsstil.

Jag har aldrig brytt mig om vad det är för fabrikat på de kläder jag gillar, det jag går efter är utseendet (om det är snyggt) samt kvaliteten på material/tillverkning. Pris, kvalitet och utförande går naturligtvis hand i hand, och man får vad man betalar för. Jag lägger hellre på lite mer för att få plagg, skor och accessoarer som jag vet håller många år, och att jag tar väl hand om dom med skötsel och omvårdnad. Exempelvis ett par skor håller mycket längre om dom torkas av, putsas regelbundet och förvaras med skoblock i cederträ när de inte används.

Jag är inte mycket för snabba modesvängningar som gör att ett plagg ser ut som något katten släpat in, efter bara en säsong. Jag har dessutom inte mycket till övers för män som idag klär sig i för små kläder/kostymer, och som får Angus Youngs scenkläder att verka manliga (flera ur TV4:s sportpersonal är exempel på denna kategori). I stället koncentrerar jag mig på klassiska tidlösa plagg som kanske inte är det hippaste, men som jag vet kommer att följa mig många år framåt.

När det gäller mina inköp så gör jag dom lika gärna (eller hellre) på Myrorna och via Internet, som i märkesbutiker. På Myrorna kan man hitta kläder med ovanstående specifikationer till en bråkdel av priset i märkesbutiken, och på Internet är utbudet större, priserna bättre, och man hittar plagg, skor och accessoarer som aldrig kommer in till Sverige. Internetinköpen kommer främst USA, UK, JP samt några andra länder.

Förutom ovanstående kommer jag att blogga om typiskt manliga saker/företeelser, prylar och annat som jag uppskattar och gillar.

PS, Om jag emellanåt skriver om prylar och kläder som är hippa och hajpade, och hänvisar till att det är trendigt för tillfället, så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Det går inte att gå omkring helt opåverkad av vad som sker runtomkring, även om jag försöker.

Esse Hominem


Hi Sir,

Here are some more info on the two types of blades that I want. See the text under each image. Click on images for larger pictures.

This blade shall have a slight curve on the blade near the tip as above (the blue line is just for reference, and to show the shape of the back of the blade.
The blue line at the end of the blade where the stick tang starts is how I want the blade to be to get a nice tight fit against the  handle.

This blade shall have a slight curve on the back of the blade as above (the blue line is just for reference, and to show the shape of the back of the blade.
The blue line at the end of the blade where the stick tang starts is how I want the blade to be to get a nice tight fit against the  handle.

The red line at the end of the blade where the stick tang starts is how I want you to change that to a straight line.
I want no grinding of an edge at all, as I will make the whole flat-grind myself.

If you want to contact me direct my mail is sleipner@gmail.com
It is quicker, it is possible to send larger and better images and there are no eBay limitations.
I still want to make business over eBay and with Paypal, but communication can be improved with direct communication.

Thanks
Leif B.