2013/05/07

Funderar på att börja rita igen - Tekniska ritpennor / rörpennor för tusch, Rotring, Staedler Mars...

När jag var yngre tyckte jag mycket om att rita i blyers och tusch, och nu har jag blivit sugen på att börja rita igen. Jag avverkade mycket i ritväg då jag var i farten, men en del har jag faktiskt sparat litet här och där och på andra konstiga ställen. Så för någon vecka sedan började jag leta efter mina rörpennor för tusch, och hittade några stycken (men det kan finnas fler på ställen jag ännu inte letat).

Naturligtvis var de flesta ihoptorkade med gammal tusch, och i det närmaste omöjliga att skruva isär. Jag lyckades ändå rädda 2 stycken, och med litet nytt rengörningsmedel kanske det kan bli ett par till. Sist jag höll på så använde jag en blandning av vatten och ammoniak för rengörningen, och det funkade utmärkt. Tyvärr så hade jag bara ett uns ammoniak kvar i botten på en liten plastflaska från Gripen, inte tillräckligt för ändamålet. Gick till min vanliga livsmedelsaffär för att köpa nytt, men det fanns inte längre i deras sortiment. Nästa anhalt blev då min färgaffär, men där hade de bara ammoniak i enlitersflaskor för 180 kronor. Då jag abolut inte behöver den kvantiteten skippade jag det hela och satsade på enbart vatten i stället, och det gick som sagt vägen med två av pennorna.


De andra pennorna får vänta ett tag, tills det att jag köper en rengörningsvätska eller ultraljudsrengörare till de totalt ihoptorkade. Med tanke på att priset på rörpennor med kvalitet kostar mellan 200-350 kronor tror jag att en UL-rengörare kan vara ett bra köp, med tanke på att de numer är överkomliga till bra priser på t.ex. Kjell och Co.

Jag får satsa på att använda pennan jag fick igång så länge, då man blir litet ringrostig efter ett långt uppehåll. Allt eftersom trillar förmodligen resten på plats, men det får ta den tid det tar då jag inte är mycket för att stressa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar