2011/12/18

Klassisk svensk skinnjacka - Smålandsjackan...

Sprang på en riktig pärla härom veckan på Myrorna för 440:00. Det var en Smålandsjacka i getskinn i ett verkligt bra skick, men det hade inte gjort något om den varit mer sliten. Den är av en klassisk svensk skinnjackemodell, tidlös, praktisk och av hög kvalitet. Jag minns att min morfar hade en exakt likadan skinnjacka, och den har funnits i bakhuvudet på mig i massor av år som något jag verkligen skulle vilja ha, men jag trodde aldrig att jag skulle få tag i en.

Jag har sökt runt på nätet efter information om tillverkaren, men det finns inte mycket uppgifter. Jag har hittat en Allan Wallertz i Tranås, som snart fyller 90 år. Det finns även ett företag Wallertz Skinnindustri AB i Tranås, som bildades i nuvarande form 1993, och förmodligen är de barn eller barnbarn som fortsätter i Allans fotspår.

I alla händelser en fantastisk svensktillverkad jacka med workwearstuk, så jag kan inte vara mer än nöjd.

1 kommentar:

  1. Susanne Cederberg3/12/15

    Hej!
    Jag googlade Smålandsjackan AW, och hittade din sida. Jag har en svart liknande jacka i getskinn från samma ställe, som tillhörde min morfar, och jag undrar i fall du skulle vilja köpa den? Jag ska lägga ut den på nätet annars! :) Trevlig text du har skrivit om jackan! Med vänlig hälsning Susanne P.s jag har mejlat dig på Fb!

    SvaraRadera