2012/01/12

Kläder i Gudfaderfilmerna - Robert DiNiro som Vito Corleone...


Kollade in gudfaderfilmerna härom dagen, och i II:a kunde jag inte låta bli att beundra och fascineras av kläderna i filmen. Den unge Don Corleone spelad av Robert de Niro har några verkligt snygga outfits, och speciellt fastnade jag för den med den bruna dubbelknäppta ulljackan, newsboyskepsan, de grå byxorna och toecap skorna på bilderna här bredvid. Det ser lika bra och hippt ut idag, som som det gjorde vid den tiden som filmen återger.

Det gjorde mig litet nyfiken på om man skulle kunna hitta liknande kläder idag, för att kunna återskapa den looken. Efter litet sökande på nätet var det inte svårt att få ihop allt utom jackan, som erbjöd stora
problem. Till slut hittade jag dock en tillverkare i Japan Adjustable Costume, som i begränsad serie hade tillverkat just den jackan / kavajen i brun tweed (tyvärr slutsåld).  Så det blir till att vänta på att någon annan tillverkar den, eller gå till en duktig skräddare. Adjustable Costume kommer ut med regelbundna begränsade kollektioner med förebilden i olika tidsepoker och klädstilar, som snabbt säljer slut. Vill man köpa något från deras kollektioner så gäller det att inte tveka, för då är loppet kört.

1 kommentar: