2012/01/29

Col. Littleton - Väskor för individualister som värderar skönhet och utsökt hantverk...

1987 startade Col. Littleton sin verksamhet med att tillverka några askar för ett parti gamla manschettknappar. Under sitt tidigare arbete hade han besökt många av de finaste herrekiperingsaffärerna i USA och märkt att även om de hade det bästa avseende kläder och tillbehör samt ett klientel som uppskattade saker av hög kvalitet, så var urvalet av presenter inte i paritet med det övriga sortimentet. Så Col. Littleton såg att det fanns ett behov av unika presenter av högsta kvalitet.

Verksamheten har växt via produkter som handgjorda knivar, läderprodukter, bälten, hattar, väskor, etc. till att omfatta ett stort sortiment med massor av saker som man behöver. Inspirationen och designen kommer oftast från flydda dagars förebilder som vilda västern eller militärprodukter från tidigare epoker, anpassade till nutidens behov. Col. Littleton designar alla produkter själv, och bland kunderna finns såväl presidenter och välkända skådespelare.
De tillverkas på samma sätt som saker för 100-150 år sedan med utvalda material och till högsta kvalitet, för att hålla i många år och bli uppskattade släktklenoder som går i arv, och aldrig hamna på en loppis.

Jag är helt betagen av det mesta i sortimentet och väskorna gör mig helt knäsvag, de har en skönhet i material och funktion som bara kommer att växa med åren. Reser du med någon av Col. Littletons väskor, så får du garanterat vara beredd på frågor och kommentarer från dina medresenärer. Tyvärr så ligger de utanför min budget och min fru skulle strypa mig om jag köpte någon av dom, men det är inte förbjudet att drömma. Jag har lagt till "No.3 Grip eller No 1 Grip" på min "villha"-lista.

Jag föreslår att du surfar iväg till Col. Littleton (länk i slutet av inlägget) och kollar in alla unika, vackra saker, så bildar du dig förmodligen samma uppfattning som jag har gjort.

Om du hade rest med tåg i Amerika mellan 1870 fram till 1940 så skulle din resväska ha kallats för en "grip". En "grip" var en väska som du inte förvarade i bagagevagnen eller överläts i någon annans vård. Det var en personlig väska som du alltid bar med dig, vilket även är fallet med med Col. Littletons Grip väskor.

No 1 Grip
En väska som står ut från alla andra väskor, och ser ut som den gått i arv från din farfar.
Gjord i vegetabiliskt garvat skinn från ungtjur och med hardware i mässing.
Går att få med tre initialer ingraverade på den ovala frontplattan i mässing
Mått: H=28 cm, B=48 cm, D=26,5 cm
Pris: $725:00
No. 3 Grip
En unik och ovanlig väska som garanterat blir ett samtalsämne i alla sällskap.
Gjord i vegetabiliskt garvat skinn från ungtjur, hardware i mässing och med rör i koppar.
Går att få med tre initialer ingraverade på den ovala frontplattan i mässing
Mått: H=28 cm, B=53,5 cm, D=23 cm
Pris: $875:00

No. 4 Grip
Om du reser under längre tid så blir förmodligen No 4 Grip din bästa vän. Rymlig, med distinkta detaljer och egenskaper. Hade varit helt på sin plats i en Pullmanvagn under sent 1800-tal / tidigt 1900-tal eller på en DC-3a under 40-talet, men den är även helt rätt även i dag.
Gjord i vegetabiliskt garvat skinn från ungtjur, hardware i mässing och med rör i koppar.
Går att få med tre initialer ingraverade på den ovala frontplattan i mässing
Mått: H=36 cm, B=47 cm, D=19 cm i botten och 20 cm i överkant.
Pris: $1150:00
No. 83 Book Bag for laptop and iPad®
En ordonnans / bokväska med militära gener från II:a världskriget anpassad för dagens laptops med tillbehör, iPad® och allt annan som man bär med sig. Invändiga avdelare och iPad®-ficka
Gjord i vegetabiliskt garvat skinn från ungtjur och med hardware i mässing och med rör i koppar.
Går att få med tre initialer ingraverade på den ovala frontplattan i mässing.
Mått: H=30,5 cm, B=44,5 cm, D=10 cm
Pris: $775:00
No. 12 Tie Case
Håller upp till 12 av dina dyra slipsar och flugor skrynkelfria och i ordning.
Gjord i slitstark bomullssmärting och vegetabiliskt garvat skinn från ungtjur
Går att få med tre initialer ingraverade på den ovala frontplattan i mässing.
Mått: 43 x 15 stängd, 43 x 45,5 öppen
Pris: $147:50
No. 4 Shoeshine Kit
Om välskötta skor är ett måste under resor, så är det här för dig. Innehåller borstar med hästhår, polish och polerdukar.
Gjord i vegetabiliskt garvat skinn från ungtjur.
Går att få med tre initialer ingraverade på den ovala frontplattan i mässing.
Mått: H=10 cm, B=30,5 cm, D=5 cm
Pris: $119:50


>> Besök Col. Littletons site

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar