2012/02/02

Pointer Brand | Arbetarkläder från Tennessee

När arbetarkläder / märken fått modestatus (läs Wrangler, Lewis, Carhartt, Lee etc) och tillhör stapelvaran i gardederoben och med en prisnivå i paritet med deras status, så är det befriande med klassiska doldisar som fortfarande går att införskaffa till en överenskommlig summa pengar. Ett sådant klassiskt amerikanskt märke är Pointer Brand / L.C. King Manufacturing Co. som startade sin verksamhet i Bristol Tennessee år 1913, och som fortfarande finns kvar på samma plats med sin tillverkning. Alla deras plagg tillverkas i USA, och de är bland de mest prisvärda man kan hitta när det gäller denim och canvasplagg. För samma pris som man betalar för ett par Lewisjeans eller en Carharttjacka (inga fal på dom, bra plagg som jag själv använder), så får man två Pointerbrandjackor plus ett par jeans.
Pointer Brands är kanska det sista bolaget som tillverkar dessa denimplagg på traditionellt sätt när det gäller arbetarkläder. Dom använder fortfarande Indigo Dyed Denim, Hickory Stripe och White Drill i sina chorejackor, overaller, förkläden och byxor.

Till denimplaggen använd en kraftigt denim (15,25 ounce) från Mount Vernon Mills i Trion, Georgia. Dubbla sömmar på utsatta ställen för hög hållbarhet, Pointer Brands mässingknappar för knäppning, flera rymliga fickor och Pointer Brands logga insydd på bröstfickan.

Till Chorejackan har man en inhemsk kraftig duck canvas (kallas duck, som som kommer från det holländska ordet "doek" för "linen canvas"). Dubbla sömmar på utsatta ställen för hög hållbarhet, Pointer Brands mässingknappar för knäppning, flera rymliga fickor och Pointer Brands logga insydd på bröstfickan.

>> Till Pointer Brand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar