2012/01/08

Work Wear / Arbetarkläder - Workers Japan senaste kollektion

Inspirationen för Workers Japan senaste kollektion - december 2011.

Förmodligen har det märkts att jag har en förkärlek för arbetarkläder, och med detta menar jag då äldre "work wear" från främre delen av förra seklet då allt tillverkades i naturmaterial och syntetmaterial inte ens var uppfunnet. Kläderna har en tidslös praktisk design och kvalitet, som inspirerar och står som förlaga till många av dagens tillverkare av dessa kläder med kultstatus.
Som mycket annat kommer detta mode främst från Japan, där det mer eller mindre började. De flesta av de gamla amerikanska stickmaskinerna för tillverkning av klassisk denim för jeanskläder köptes upp av japanska entusiaster, och det bästa och mest tidstrogna denimtyget tillverkas nu där. Det är därför inte så konstigt att många kvalitetstillverkare av denimprodukter förlägger sin produktion dit. På samma sätt har det gått med tilverkningen av skor, kängor och andra klädesplagg med arbetarstuk, och det är där det mesta händer.

Det finns dock lysande undantag i USA och Europa, men mer om det kommer i ett framtida inlägg.

En av japans mer kända tillverkare av work wear med amerikanska förtecken är Workers Japan som kom med sin senaste kollektion i december 2011. Kollektionerna säljer alltid snabbt slut, så om man segar så är det kört och man får vänta på nästa kollektion.
Japanska work wear företag var tidiga med att köpa upp amerikanska vintage arbetarkläder, så även Workers Japan. Dessa kläder ligger som grundens till dagens kollektioner som tillverkas på ett närmast identiskt sätt som förlagorna, och omsorg om material, tillverkning och kvalitet genomsyrar deras produktion.

Här under följer en del bilder på Workers Japan samling av amerikanska orginalkläder som inspirerar till kollektionerna.

Lee 91
Super Payday
H.D Lee
Levi Strauss Sunset Shirt
Alden Indy Boots
Red Wing 8161

H.D. Lee
Eloesser Heynemann & Co
Carhartt Double Knees Pants
Hercules Sears Roebuck & Co
Standard Shirt Neustadter Bros
Work Shirt early 20th Century

J.C. Penney & Co
Coat Woolen Corecraft
Oshkosh B'gosh Bandana
Wolwerine Work Gloves Bandana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar