2012/03/18

Suixtil, ett klädmärke med Formel Ett-arv. J.M. Fangio, Jo Bonnier, Stirling Moss...

Suixtil var klädmärket som de flesta kända racerförarna använde under 50-talet och det tidiga 60-talet. Juan Manuel Fangio var den stora stjärnan i Escuderia Suixtil, och dominerade det första årtiondet i F1 / Formel Ett-racing med 24 Grand Prix-segrar och fem F1 World Championship-titlar (1951, 1954, 1955, 1956, 1957), ett rekord som stod sig i 46 år. En annan höjdpunkt i Suixtilhistorien genomfördes av Jose Froilan Gonzalez, som vann Ferraris första Formel 1-titel genom att vinna Englands  Grand Prix 1951.

Bland andra kända racinglegender som föredrog Suixtil kan nämnas Moss, Behra, Von Trips, Bonnier, Collins, Schell, Barth, Herrmann, Kling och Trintignant som också vann Formel 1-lopp.

Suixtils nuvarande kollektionen "Heritage Line" av racingkläder är trogna orginalens design från 40, 50 och det tidiga 60-talet och är tillverkade av de bästa material och skräddade för att ge perfekt passform, komfort och glädje. Vid tillverkningen har det bästa från orginalen anpassats till dagens teknologi, vad säger att du inte kan förbättra ett orginal?

Mina favoriter i kollektionen är Silverstonejackan och Florio Pimaskjortan. Däremot har jag litet svårt för ljusblå byxor, men i en racingdepå skulle det gå an och vara "comme il faut".

Länk till Suixtil i slutet av inlägget.

Suixtil Silverstone Race Jacket.

Jo Bonnier, gentleman, svensk stilikon & racinglegend i Suixtil outfit.

Suixtil Florio Pima Cotton Racing Shirt.

Suixtil Angouleme Race Shirt

Alberto Ascari & Juan Manuel Fangio.

Suixtil Modena Race Pants.

King, Moss & Fangio under Sveriges Grand Prix i Kristianstad 1955.

Suixtil Monaco Bomber Jacket.

Suixtil Nassau Polo Shirt.>> Till Suixtil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar